BEZPŁATNE WARSZTATY DLA SZEFÓW KUCHNI |
29.07.2011. |
W ramach realizacji projektu pn. „Kreowanie marki ŁÓDZKIE poprzez promocję tradycyjnych smaków regionu” dofinansowywanego przez Unię Europejską w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2007-2013 Oś priorytetowa III: Gospodarka, innowacyjność i konkurencyjność przedsiębiorstw. Marketing i promocja produktów i „marek” regionalnych i lokalnych, województwo Łódzkie organizuje warsztaty oraz pokaz dla Szefów kuchni z terenu województwa łódzkiego. Podczas warsztatów będą przygotowywane potrawy z wykorzystaniem produktów z Listy Produktów Tradycyjnych z terenu województwa łódzkiego oraz produktów, które zostały nagrodzone w poprzednich edycjach wojewódzkiego konkursu produktów tradycyjnych Tygiel Smaków.
Warsztaty poprowadzi Adam Chrząstowski, patron merytoryczny działań kulinarnych podczas prezydencji Polski w UE, natomiast pokaz Grzegorz Labuda. Obaj Panowie są członkami Fundacji Klubu Szefów Kuchni. Pokaz odbędzie się w przerwie między warsztatami dla poszczególnych grup szefów kuchni, a wszystko to w sobotę dnia 15 października br. podczas Targów NATURA FOOD w hali Expo przy ul. Stefanowskiego 30 w Łodzi. Warsztaty odbędą się w dwóch max. 10 osobowych grupach I grupa godz. 10.00-13.00 II grupa godz. 15.00-18.00 Ze względu na ograniczoną ilość miejsc, liczyć się będzie kolejność nadsyłania zgłoszeń. Zgłoszenia należy przesyłać drogę elektroniczną na adres anna.kolodziej@lodzkie.pl oraz pocztą na adres: Departament Rolnictwa i Ochrony Środowiska Urząd Marszałkowski w Łodzi al. Piłsudskiego 8 90-051 Łódź lub składać osobiście w Biurze Podawczym w siedzibie urzędu, piętro IV pokój 403. Udział jest bezpłatny Pobierz: Formularz zgłoszeniowy |